Színvonalas zongoraoktatás minőségi hangszeren,
minden korosztálynak

Bemutatkozás

Juhász Balázs vagyok, zongoratanár. A Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem diplomát Ének-zenetanár, karvezetés, majd Zeneelmélet-tanár, és Zongoratanár szakokon. Ezt követően egy évig zongorakísérő-korrepetitor voltam, majd nyolc évig zeneiskolában tanítottam zongorázni 6-18 éves gyerekeket. Részt vettem a hazai kóruséletben is, több belföldi énekkarral dolgoztam zongorakísérőként, másodkarnagyként, majd karnagyként is. A műhelymunka és a fellépések során rengeteg zenei élményt és szakmai tapasztalatot gyűjtöttem. Előadóművészeti és pedagógiai tudásom továbbfejlesztése érdekében részt vettem néhány, nemzetközileg elismert zongoraművész mesterkurzusán: Balázs János (2016, 2017, 2018 és 2019), Vásáry Tamás (2016 és 2017), Mocsári Károly (2016, 2017 és 2018), Dráfi Kálmán (2016, 2017, 2018 és 2019), Mūza Rubackytė (2019), Falvai Sándor (2019) {Cziffra Fesztivál}; Kocsis Zoltán (Bartók-év, 2016).
zongoraoktatás budapestA zongoraoktatás és a szolfézs-zeneelmélet területén már 2012-ben elkezdtem magánórákat adni, mert úgy éreztem, ilyen keretek között tudom leginkább megvalósítani szakmai elképzeléseimet. A zongoraoktatás jelenleg kizárólag magánórák útján történik, 2014. november 28-ától a Hangrózsa Zongoraiskola keretei között folytatom ezt a tevékenységet. Kellemes környezetben, vidám hangulatú órákat tartok, nagyon élvezem a tanítást és a koncertek szervezését. Büszke vagyok, hogy olyan, minőségi hangszert állíthatok a zongoraoktatás szolgálatába, amilyennel kevés zeneiskola és magántanár rendelkezik. Akárcsak a Steinway & Sons a zongoragyártás területén, jómagam a zongoraoktatás terén állítottam fel a legmagasabb minőség mércéjét. Az árkategória ezt a színvonalat tükrözi.

Az iskola jövőképe

A magánoktatásra alapozva egy kisvállalkozást tervezek működtetni, ahol néhány kollégával együtt tanítunk majd. A cég terv szerint alvállalkozói rendszerben fog működni, így a szerződött fiatal művésztanároknak nem szükséges teljes munkaidőben a tanítással foglalkozni, hanem marad elegendő idejük gyakorolni és koncertezni is. A tanítási módszerek és a felhasznált zongoraiskolák egyre szélesebb spektrumot fednek le, felölelve a hazánkban, illetve Nyugat-Európában és Amerikban használatos, publikus módszereket. A tantermekben és a kis hangversenyteremben helyet foglaló hangszerpark, melynek első eleme a ma is használatban lévő Essex zongora, kizárólag a Steinway & Sons zongoracsalád tagjaiból áll majd, így Magyarországon egyedülállóan egy All-Steinway School jöhet létre.