Sikerélmények a zongorán,
büszke szereplés a koncertjeinken minden korosztálynak

Bemutatkozás

Növendékeink már 5-6 éves kortól, játékos feladatok és színes tananyag segítségével megbarátkozhatnak a zongorával. Kitartó munkával, rendszeres gyakorlás mellett igazi élménnyé alakítható a hangszerjáték, elmélyíthető a hangszerrel való kapcsolat. Felnőttként leginkább az intellektus segítségével fejleszthető tovább a tudás, a határt fizikai adottságainkon túl elsősorban képzeletünk jelenti.
Akárcsak a tanítási órák, növendékhangversenyeink is remek hangulatban telnek. Mindig nagy élményt jelent, amikor meghívott vendégművészünket szinte testközelből látjuk játszani, felemelő érzés. amikor néhány szóval köszönti a szereplőket, és amikor meleg kézfogással átnyújtja az okleveleket, miután egy színpadon játszhattunk vele.
zongoraoktatás budapestVizsgák terén a brit ABRSM rendszeréhez csatlakoztunk. A gyakorlati vizsgák, melyek a hangszerjáték mellett hallásgyakorlatokat és zeneértési feladatokat is tartalmaznak, rend szerint a tanév vége felé, májusban – júniusban vannak. Írásbeli, elméleti vizsgát a tanév során kétszer is van lehetőség tenni, először március elején, másodszor június közepén, erre leginkább azoknak van szükségük, akik a gyakorlati vizsgán is magas szintre szeretnének jutni.
Növendékeinkkel rendszeresen részt veszünk a Zugló Filharmónia, a Szent Istvén Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, illetve az Opera Zongoraterem által közösen szervezett "Tiéd a Steinway" hangversenyeken.
 
 

Az iskola jövőképe

A magánoktatásra alapozva egy kisvállalkozást tervezek működtetni, ahol néhány kollégával együtt tanítunk majd. A cég részben alvállalkozói és óraadói rendszerben fog működni, így a szerződött művésztanároknak nem szükséges teljes munkaidőben a tanítással foglalkozni, hanem marad elegendő idejük gyakorolni és koncertezni is. A tanítási módszerek és a felhasznált zongoraiskolák egyre szélesebb spektrumot fednek le, felölelve a hazánkban, illetve Nyugat-Európában és Amerikban használatos, publikus módszereket. A tantermekben és a kis hangversenyteremben helyet foglaló hangszerpark, melynek első eleme a ma is használatban lévő Essex zongora, a bővüléskor is kizárólag a Steinway & Sons zongoracsalád tagjaiból áll majd (kezdetben Boston és Essex zongorák), idővel pedig mind lecserélődik új Steinway & Sons zongorákra, így Magyarországon egyedülállóan iskolánk megkaphatja majd az All-Steinway School címet. Elegáns környzetet tervezek biztosítani meghívott vendégművészek mesterkurzusainak, koncertjeinek, és idővel az ABRSM vizsgáknak is.