Sikerélmények a zongorán,
büszke szereplés a koncertjeinken minden korosztálynak

Felnőtteknek

Szeretnél felnőttként is gyermeki szívvel ülni a zongoránál?

Időpontot foglalok egy
60 perces konzultációra

Már gyermekkorod óta benned ég a vágy, hogy megismerkedj a zongorával, de eddig még nem volt rá lehetőséged? Gyermekként már tanultál, de a munka és a család miatt le kellett mondanod róla egy időre, és most újra szívesen visszatalálnál? Szeretnél kiteljesedni valami egészen más területen, mint a munkád? Szeretnéd megmutatni magad másképp, mint ahogy eddig tetted? Már belevágtál, és tanulsz valakinél zongorázni, de úgy érzed, hogy nem a legjobb helyen vagy, nem azt kapod, amire számítottál? Fontos számodra, hogy sikerélmnyeken keresztül haladj, megfelelően kimért lépésekkel? Szeretnél büszke lenni magadra, hogy egy gyönyörű darabot játszol egy csúcsminőségű zongorán, egy elegáns rendezvényhelyszínen tartott növendékhangversenyen?

A zongorázás minden korosztály számára kitűnő kikapcsolódás, hobby vagy akár életforma, szenvedély is lehet, sosem késő elkezdeni. Felnőttként nyilván más a cél, mint gyermekkorban, talán a zenei ízlés is változik. Legyen akár a klasszikus zene, a jazz vagy a pop a kedvenc műfajod, iskolánkban mind teret kaphat, elsősorban klasszikus technikai alapokra építve. Tananyagunk a zeneművek mellett tartalmaz technikai és kottaolvasási készséget, zenei hallást, illetve kreativitást fejlesztő gyakorlatokat is. Ha már gyermekkorodban megmutatkozott a tehetséged, és ezt kibontakoztatni felnőttként sem sajnálod az időt, szorgalmas munka mellett vállaljuk a profi szintre emelésedet.
Kezdőknek mindenképp a rendszeres óralátogatást javasoljuk, haladó vagy magasabb szinten igénybe veheted az alkalmi óralátogatást is, ahol az önálló otthoni munkába szervesen beépítheted az órákon megbeszélt javaslatokat, módszereket. Az alkalmi óralátogatás részleteiről érdeklődj lentebb.

Iskolánkban nem kell tartanod a kötelező vizsgáktól, helyettük jó hangulatú koncerteken fogsz részt venni. Egy-egy nyilvános, Steinway zongorán nyújtott hangverseny életre szóló élményt ad, a szereplőket emléklappal is jutalmazzuk. Tekintsd meg a Hangrózsa Zongoraiskola koncertjeiről szóló oldalt is. Természetesen, ha szeretnél kapni hivatalos papírt a tanulmányaidról, ezt is megoldjuk.

Küldetésünk:
A zongorajáték örömét hozzuk el gyermekeknek és felnőtteknek, így mély szakértelem és csúcsminőségű hangszer segítségével széleskörű zenei ismeretekre tesznek szert, fejlődik az érzelmi világuk, és nagyszerű élményekben van részük koncertjeinken.

Időpontot foglalok egy 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek

Miért minket válassz?

Magyarországon egyedülállóan itt találkozhatsz az oktatást szolgáló minőségi hangszerrel, magyar és külföldi forrásokat is felölelő, széles tananyagpalettával és pedagógiai módszerekkel, elegáns helyszínen és csúcsminőségű zongorán tartott növendékhangversenyekkel, illetve hivatalos papírt adó nemzetközi vizsgalehetőségekkel. Ezek a prémium tulajdonságok mind azt segítik elő, hogy minél több sikerélményed legyen, ha nálunk tanulsz, és büszke lehess magadra, hogy ide jársz.

Ki fog téged tanítani?

Iskolánk tanára Juhász Balázs, aki három diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, elvégzett számos pedagógiai továbbképzést, és részt vett néhány elismert művész mesterkurzusán. Ismerd meg Juhász Balázst közelebbről is.

Kocsis Zoltán mesterkurzus 2016 - Juhász Balázs
Kocsis Zoltánnal
Vásáry Tamás - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Vásáry Tamással
Balázs János - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Balázs Jánossal
Mocsári Károly - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Mocsári Károllyal
Dráfi Kálmán - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Dráfi Kálmánnal

Nézz bele, mi történik nálunk!

Interjút készítettünk egyik növendékünkkel, aki az alábbi videóban mesél indíttatásáról, motivációjáról, és abba is belehallgathatsz, hogyan játszik, milyen szintre jutott az elmúlt három év alatt.

Időpontot foglalok egy 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek

Módszerek és tananyag

 • Magyar zongoraiskolák
  A kottaolvasás és a zongoratechnika alapjai
  Kezdőknek ajnlott
Zongoraiskola 1 Zongoraiskola 2  Zongoráskönyv 3-4 Zongoráskönyv 5
 • Albumok, kötetek
  Igényesebb darabok válogatása,
  az alapokra építve

  Középhaladóknak ajánlott
Bartók Béla: Mikrokozmosz 3 Bartók Béla: Mikrokozmosz 4  Bartók Béla: Gyermekeknek 1-2 Bartók Béla: Gyermekeknek 3-4  Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach J. S. Bach: 18 kis prelúdium  Könnyű szonatinák  Schumann: Jugendalbum  Majkapar: Könnyű zongoradarabok Kaleidoscope
 • Hozott anyag
  Haladóknak ajánlott
J. S. Bach: Kétszólamú invenciók J. S. Bach: Háromszólamú invenciók  Chopin: Mazurkák  Liszt: 12 etűd  Debussy: Deux Arabesques
 • Improvizáció
  Apagyi Mária tananyaga alapján
  Kezdőknek és haladóknak
Apagyi Mária: ZongorÁlom 1. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 2. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 3. kötet

Az oktatás rendje

Hétfő-Péntek 9-19
A konzultációk / meghallgatások és az órák beosztása a szabad helyek függvényében történik.

Koncertjeink a 2021/22-es tanévben:
2021.12.12. 16:00
2022.06.05. 16:00
Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, korlátozások esetén Zoom / YouTube

Időpontot foglalok egy 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek

Növendékeink írták

Zongoraoktatás felnőtteknek - dr. Bihary Tibor"Aki gyerekkorában megszenvedte a szolfézsórák gyötrelmeit, a hangszertanulás kezdeti örömtelenségét és unalmát, Czerny mester rafinált kínzásait, vagy csak egyszerűen a maga Judit nénijének elvárásait, mint én, az Balázsnál felnőttként mindezt elfelejtheti. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy lehet úgy is tanulni hangszeres zenét, hogy csak azt tanulod, amit szeretnél. Ettől az ember szárnyakat kap, és kiderül, hogy felnőttként többet gyakorol a zenei élmény öröméért, mint valaha gyerekkorában. Balázs remekül kezeli a felnőtt tanítványok gyengéit és erényeit, és hihetetlen magabiztossággal kalauzol át a zongorázás legkülönbözőbb Szküllái és Kharübdiszei között. Élmeny vele hajózni. Még a végén megtanulok (kicsit) zongorázni."

dr. Bihary Tibor

Zongoraoktatás felnőtteknek - Pavlik Csilla"Pici korom óta zongorázni szerettem volna… Sajnos nem volt otthon zongoránk, így hegedülni kezdtem gyerekként. A zene öröme végig kísérte az életemet, de nem gondoltam volna, hogy egyszer még zongorázni fogok.
Maga az ötlet teljesen váratlanul merült fel bennem. Amikor elkezdtem keresgélni az interneten, a Hangrózsa Zongoraiskola azonnal kiemelkedett a többi lehetőség közül, mert nagyon professzionálisnak tűnt, és azt éreztem, hogy itt felnőttként, nulláról is lehet esély elkezdeni. Balázs már az első találkozáskor szimpatikus volt, kedvessége és biztatása mellett mindig pozitív élményekkel jövök el az órákról. Ezen a konkrét hangszeren játszani pedig óriási élmény, mert gyönyörűen szól!
Ha felmerült már Benned a vágy, hogy zongorázni tanulj, ne habozz, próbáld ki itt! Rengeteg örömet ad!"

Pavlik Csilla

Zongoraoktatás felnőtteknek - Király Kitti"2017. június 11-én a Zeneakadémia Nagytermében elbűvölve hallgattam Maurice Ravel: Lúdanyó meséi című szvitjét, Shai Wosner és Balog József zongoraművészek négykezes előadásában. Álmomban nem gondoltam volna akkor, hogy egy évvel később ezt a művet fogom gyakorolni Balázzsal, a világhírű Steinway and Sons által tervezett zongoráján, mint ahogy azt sem, hogy négy éves hegedűs és kórusénekesi múlttal a hátam mögött, mindössze egy év zongoratanulással Bartók és Chopin műveket fogok játszani Balázs növendékeként.
Akit gyermekkorában megérint a zene varázsa, az felnőtt fejjel sem mond le a muzsikálás öröméről, a dallamok hallgatása és megszólaltatása iránti vágy végigkíséri egész életén át. Én azon szerencsések közé tartozom, akik nemcsak hallgatói, hanem művelői is lehetnek a klasszikus zenének. Balázsnak hálával tartozom azért, hogy lehetőséget biztosít felnőtt növendékek számára, hogy visszatérjenek a zene útjára, szakértelmével, türelmével és kedvességével pedig nap mint nap erőt ad a folytatáshoz. Balázs kiváló ember és pedíagógus, minden zongorázni vágyónak - kezdőnek és újrakezdőnek - meleg szívvel ajánlom."

Király Kitti

Zongoraoktatás felnőtteknek - Bátori Szabolcs István"Köztudott, a testet karban kell tartani, de azt már kevesen tudják, hogy a szellemet is edzeni kell. Az ép test nem a cél, hanem az eszköz ahhoz, hogy tartalmas életet éljünk. Ha csupán a testünket építjük, elbutulunk. Az öregedésnek nem velejárója a szellemi leépülés. Az egészséges életmódhoz nem csak a visszafogott étkezés, a rendszeres testmozgás, hanem a mindennapos agytorna is hozzátartozik.
Balázs szellemi fitnesze a zenetanítás, zongoraoktatás segítségével edzésben tart, tovább fejleszti képességeim, tanulásra, koncentrálásra késztet. Segítségével jutok a kreatív intelligencia mennyei világába."

Bátori Szabolcs István

Zongoraoktatás felnőtteknek - dr. Pintér Gábor"Minthogy körülményeim lehetővé tették, hogy elkezdjek zongorát tanulni, elkezdtem magam a tanulást, gondolván abból baj nem lehet. Egy évi önálló tanulás után azonban további igény merült fel arra, hogy jó lenne valóban zenét tanulni, de ez már csak tanár segítségével lehetséges. Úgy döntöttem, megpróbálom.
Jól döntöttem, és szerencsém is volt. Megtaláltam Juhász Balázs zenetanárt és zeneiskoláját. Most, jó néhány tanóra után azt kell mondanom, hogy jó helyen vagyok, nagyon jól vagyok. Semmi félelem, semmi nem teljesült elvárás. Ebben a zeneiskolában Zenét tanítanak! Pontosan úgy, ahogy én eleve szerettem volna. Minden órán érzem, hogy újabb és újabb ajtó nyílik meg előttem, ami közelebb visz a Zenéhez, és ez nagy élmény!"

dr. Pintér Gábor

Időpontot foglalok egy 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek

Nekem való-e ez az iskola?

Iskolánk Neked való, ha
Kedveled a klasszikus zenét,
Minőségi hangszeren szeretnél tanulni, és szeretnéd elsajátítani a helyes játéktechnikát,
Szeretnél nagyszerű élményeket szerezni növendékhangversenyeinken,
Hajlandó vagy időt és energiát fordítani a fejlődésedre,
Hajlandó vagy invesztálni a fejlődésedbe, és érdekelnek a színvonalat reprezentáló, egyedi ajánlataink.
  Iskolánk NEM Neked való, ha
Nem szereted a klasszikus zenét,
Szintetizátoron szeretnél tanulni, nem érdekel a hangszer minősége és a játéktechnika,
Semmiképp nem szeretnél részt venni növendékhangversenyeinken,
Nem szeretnél időt és energiát fordítani a fejlődésedre,
Olcsó megoldást vagy óradíjas magántanárt keresel, és nem érdekelnek a színvonalat reprezentáló, egyedi ajánlataink.

Mi történik a konzultáción?

 • A konzultáció időtartama 60 perc, melyen személyesen kell jelen lenned iskolánk tantermében.
 • Beszéltek a problémáidról, a kihívásaidról, a céljaidról és a lehetőségeidről.
 • Ha kezdő vagy, kipróbálod a minőségi hangszerünket és professzionális tanárunk, Balázs tanítási módszereit. Érezni fogod, hogyan tudsz haladni a segítségével.
 • Ha már tanultál korábban, Balázs meghallgatja, hogyan játszol (készülnöd kell egy-két darabbal), dolgozni fogtok egy kicsit az anyaggal. Érezni fogod, hogyan tudsz magasabb szintre jutni a segítségével.
 • Ha a zongorával való kapcsolatod és a feltárt helyzeted alapján Balázs úgy látja, hogy érdemes együtt dolgoznotok, akkor felkínálja ennek lehetőségét.

Mennyibe kerül a konzultáció?

A konzultáció értéke 15.000 Ft, viszont díjmentesen kínáljuk, hogy kockázat nélkül kipróbálhasd szolgáltatásunkat.

Időpontot foglalok egy 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek
Zongoraoktatás felnőtteknek - Bátori Szabolcs István Zongoraoktatás felnőtteknek - Tóth Áron Zongoraoktatás felnőtteknek - Bibók Beáta Zongoraoktatás felnőtteknek - Bátori Szabolcs István

Itt tudsz időpontot foglalni hozzánk két lépésben

Iskolánk a II. kerület zöld övezetében, a Rózsadomb Center közelében található. A pontos címet a jelentkezés elbírálása után ismertetjük.

Nekem való-e ez az iskola?
Mi történik a konzultáción?
 1. Válassz időpontot a naptárban! A szabad helyeket három hétre előre látod. A sikeres foglalásról az időpontfoglaló automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre.
 2. Mutatkozz be részletesen! Átirányítunk a kérdések oldalára, ahol minden szükséges információt megadhatsz magadról (kb. 15 perc). Az űrlap linkjét megtalálod az időpontfoglalás visszaigazolásában is, hogy kitölthesd később, ha most nincs rá időd. Az időpont lefoglalásától számítva 12 óra áll rendelkezésedre.

A jelentkezést a kérdőíven megadott adatok alapján bíráljuk el, így tudjuk eldönteni, hogy valóban érdemes-e eljönnöd a konzultációra, illetve pozitív elbírálás esetén minél inkább személyre szabott ajánlattal élhessünk. Bármilyen technikai probléma esetén fordulj hozzánk bizalommal.

Mobil eszközön használd a Messenger alkalmazást:
A Hangrózsa Zongoraiskola a Messengeren