Sikerélmények a zongorán,
büszke szereplés a koncertjeinken minden korosztálynak

Gyerekeknek

Szeretnéd megadni gyermekednek a kiteljesedés lehetőségét?

Időpontot foglalok egy
60 perces konzultációra

Kedves Anyuka, Kedves Apuka! Szeretnél gyermeked számára olyan elfoglaltságot találni, ami bővíti az általános műveltségét és színesíti az érzelemvilágát? Zárkózott a gyermeked, és nehezen nyílik meg? Pörgős a gyermeked, és nehezen nyugszik le? Szeretnéd, hogy könnyebben találjon rá a saját útjára? Nem szeretnéd parlagon hagyni a tehetségét? Esetleg tanul már valakinél zongorázni, de úgy érzed, hogy nem a legjobb helyen van, nem azt kapja, ami előreviszi őt? Fontos számodra, hogy a gyermeked sikerélményeken keresztül haladjon, megfelelően kimért lépésekkel? Szeretnél büszke lenni rá, ahogy egy gyönyörű zongoradarabot játszik egy csúcsminőségű zongorán, egy elegáns rendezvényhelyszínen tartott növendékhangversenyen?

Változtasd meg a gyermeked életedet egy új hobbival vagy akár egy új karrier lehetőségével!
Az iskolai énekórák mellett a zenei nevelés, így az általános műveltésg szerves része lehet a hangszertanulás is. A zongorajáték örömet okoz, kiegyensúlyozza a lelki világot, segít összehangolni különböző mozdulatokat, fejleszti a memóriát, segíti a tanulást, kreatív feladatok által formálja a gondolkodást. Alternatív kommunikációs csatorna lévén segít megnyílni a zárkózott gyermekeknek, összpontosítást igényló tevékenység lévén képes odaláncolni a túl aktív gyermeket.

Zongoraoktatás gyermekeknek - állítható magasságú zongorapad
Zongoraoktatás gyermekeknek - sámli
Zongoraoktatás gyermekeknek - pedáladapter
Zongoraoktatás gyermekeknek - négykezes zongorapad

Már öt-hatévesen elkezdhető a hangszertanulás, de később is bármikor hozzá lehet fogni. Fontos a hangszer melletti testtartás, így a támaszték egyenletesen oszlik el a fenék és a lábak felé, a karok pedig szabadon mozoghatnak. Az állítható magasságú zongorapad segítségével, és a billentyűzettől való távolság helyes meghatározásával bármilyen testmagassággal vízszintbe hozhatjuk a karokat. Akinek a zongora mellett nem ér le a lába, használjon egy kis sámlit, a pedálok kezeléséhez pedig pedáladaptert. Testvérek, osztálytársak, barátok, akik szeretnek együtt zongorázni, kényelmesen elférnek a mindkét oldalon külön állítható, dupla zongorapadon, így könnyen megtanulhatnak, és élvezetesen előadhatnak négykezes zongoraműveket is. A zeneművek tempójának beállításához sok esetben metronómot használunk. Iskolánkban megtalálható minden eszköz, ami szükséges lehet a zongoratanuláshoz.

A legkisebbek színes, CD-melléklettel ellátott füzetekből tanulnak, játékos módszerek segítségével ismerkednek meg a billentyűkkel és a kottával, így a későbbiekben már sokkal könnyebben boldogulnak a hagyományos módszerekkel is. Filozófiánk a sikerélményekre épít, így garantáljuk a növendékek motivációját az otthoni gyakorláshoz és a további óralátogatáshoz. Egyszerű gyerekdalokkal, egyszólamú dallamokkal, váltott kezes, vagy könnyű, kétkezes darabokkal bárki megbirkózhat, a tehetségesebb növendékek pedig a komolyabb művekig is eljuthatnak. Bármekkora is a tudásszint, életre szóló élményt jelent, ha egymás előtt, koncerten játszanak. Tananyagunk a zeneművek mellett tartalmaz technikai és kottaolvasási készséget, zenei hallást, illetve kreativitást fejlesztő gyakorlatokat is. Vállaljuk a tehetséges növendékek felkészítését zeneművészeti szakgimnáziumi, vagy akár főiskolai, egyetemi felvételire is.
Ahhoz, hogy a gyermeked sikeres legyen, el kell köteleződnie a rendszeres óralátogatás és a gyakorlás iránt. Ha még nincs otthon hangszere, ezt is mielőbb be kell szerezned számára.

Iskolánkban jó hangulatú koncertek jelentik a mérföldköveket. Egy-egy nyilvános, reprezentatív helyszínen, Steinway zongorán nyújtott hangverseny életre szóló élményt ad. Tekintsd meg a Hangrózsa Zongoraiskola koncertjeiről szóló oldalt is, ahol bővebben mesélünk növendékhangversenyeinkről, és néhány videofelvételt is találsz. Ha a gyermeked ezen felül arra is érez motivációt, hogy vizsgázzon, és hivatalos papírt szerezzen a tanulmányairól, felkészítjük az általunk követett brit vizsgarendszer szerint.

Küldetésünk:
A zongorajáték örömét hozzuk el gyermekeknek és felnőtteknek, így mély szakértelem és csúcsminőségű hangszer segítségével széleskörű zenei ismeretekre tesznek szert, fejlődik az érzelmi világuk, és nagyszerű élményekben van részük koncertjeinken.

Gyermekemet komolyan érdekli a zongorajáték
 
Bővebb információt kérek

Miért minket válassz?

Magyarországon egyedülállóan itt találkozhatsz az oktatást szolgáló minőségi hangszerrel, magyar és külföldi forrásokat is felölelő, széles tananyagpalettával és pedagógiai módszerekkel, elegáns helyszínen és csúcsminőségű zongorán tartott növendékhangversenyekkel, illetve hivatalos papírt adó nemzetközi vizsgalehetőségekkel. Ezek a prémium tulajdonságok mind azt segítik elő, hogy minél több sikerélménye legyen a gyermekednek, ha nálunk tanul, és büszke lehessen magára, hogy ide jár. Te is büszke leszel rá, amikor megtapsolod a növendékhangversenyünkön.

Ki fogja tanítani a gyermekedet?

Juhász Balázs zongoratanár

Iskolánk tanára Juhász Balázs, aki három diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, elvégzett számos pedagógiai továbbképzést, és részt vett néhány elismert művész mesterkurzusán. Ismerd meg Juhász Balázst közelebbről is.

Kocsis Zoltán mesterkurzus 2016 - Juhász Balázs
Kocsis Zoltánnal
Vásáry Tamás - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Vásáry Tamással
Balázs János - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Balázs Jánossal
Mocsári Károly - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Mocsári Károllyal
Dráfi Kálmán - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Dráfi Kálmánnal
Szeretném, ha a gyermekemet Balázs tanítaná
 
Meséljetek még

Nézz bele, mi történik nálunk!

Interjút készítettünk egyik növendékünkkel, aki az alábbi videóban, édesanyjával együtt mesél indíttatásukról, motivációjukról, és abba is belehallgathatsz, hogyan játszik, milyen darabokat szeret.

Eredményeink
Akikre büszkék vagyunk

Christina Zhang - professzionális zongoraoktatásChristina Zhang
 
Kitűnő ABRSM Practical vizsgák
 
Grade 5 - Distinction, 2017
Grade 6 - Distinction, 2018
Grade 7 - Distinction, 2019
 
Műsora
 
Hamarosan közzétesszük.
 
 

Yara Ariela Kis-Szabo - professzionális zongoraoktatásYara Ariela Kis-Szabo
 
Kitűnő ABRSM Performance vizsgák
 
Grade 3 - Distinction, 2021
Grade 4 - Distinction, 2021
Grade 5 - Distinction, 2022
 
Műsora
 
Hamarosan közzétesszük.
 
 

Anna Aliyah Kis-Szabo - professzionális zongoraoktatásAnna Aliyah Kis-Szabo
 
Kitűnő ABRSM Performance vizsgák
 
Grade 7 - Distinction, 2021
Grade 8 - Distinction, 2022
 
Műsora
 
Hamarosan közzétesszük.
 
 
 

Gyermekemnek is komoly céljai vannak
 
Van még kérdésem

Milyen tananyagokból dolgozunk?

 • Magyar zongoraiskolák
  A kottaolvasás és a zongoratechnika alapjai,
  játékos formában

  Kezdőknek ajnlott
Eperhajó  Papp Lajos: Zongora ABC 1 Papp Lajos: Zongora ABC 2  Zongoraiskola 1 Zongoraiskola 2  Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 1 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 2 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 3 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 4  Zongoráskönyv 3-4 Zongoráskönyv 5
 • Albumok, kötetek
  Igényesebb darabok válogatása,
  az alapokra építve

  Középhaladóknak ajánlott
Bartók Béla: Mikrokozmosz 2 Bartók Béla: Mikrokozmosz 3  Bartók Béla: Gyermekeknek 1-2 Bartók Béla: Gyermekeknek 3-4  Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach J. S. Bach: 18 kis prelúdium  Könnyű szonatinák  Schumann: Jugendalbum  Majkapar: Könnyű zongoradarabok Kaleidoscope
 • Hozott anyag
  Haladóknak ajánlott
J. S. Bach: Kétszólamú invenciók J. S. Bach: Háromszólamú invenciók  Chopin: Mazurkák  Liszt: 12 etűd  Debussy: Deux Arabesques
 • Improvizáció
  Apagyi Mária tananyaga alapján
  Kezdőknek és haladóknak
Apagyi Mária: ZongorÁlom 1. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 2. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 3. kötet

Mikor állunk rendelkezésre?

Hétfő-Péntek 9-19
A konzultációk / meghallgatások és az órák beosztása a szabad helyek függvényében történik.

Koncertjeink a 2022/23-as tanévben:
2022.12.18. 16:00
2023.06.11. 16:00
Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont vagy Opera Zongoraterem - Steinway & Sons bemutatóterem, korlátozások esetén Zoom + YouTube

Nem szeretném kihagyni ezt a lehetőséget
 
Messengeren kérdezek

Mit mondanak rólunk jelenlegi és korábbi növendékeink?

Pleschinger Gergely - zongoraoktatás gyermekeknek"Fiam, Gergő a Hangrózsa Zongoraiskolában kezdte el megtanulni a zongorázás fortélyait. Első perctől kezdve nagyon szimpatikus Balázs, a zongoratanár. Mindig kedves és barátságos a légkör. Gergő nagyon szeret itt zongorázni. Már sok szép dallamot megtanult lejátszani, és a legjobb, hogy mindez könnyedén, játékos formában történt. Idén is várja az évkezdést, hogy újabb zenedarabokat ismerhessen meg."

Sebők Szilvia,
Pleschinger Gergely édesanyja

Zongoraoktatás gyermekeknek - Berkovics Sára"Nagyon szeretem Balázs bácsit, mert nagyon türelmes, nyugodt, sok dallamot megtanított nekem az elmúlt fél évben, ezeket szeretem itthon kedvtelésből is előadni a családnak. Megszerettem a zongorázást, és nem érzem tehernek az itthoni gyakorlásokat. Megtanított arra, hogy a zenét uralni kell."

Berkovics Sára

Anna Aliyah és Yara Ariela Kis-Szabo"Több, mint elégedettek vagyunk a professzionalitással, a tanítási módszerekkel és a lelkesedéssel, amit a Hangrózsa Zongoraiskola tanúsít. Kifejezetten barátságos, figyelmes és gondoskodó környezetet biztosít sok vidámsággal és komoly munkával mindenki számára, aki fejleszteni szeretné tudását és személyiségét. Balázs komolyan veszi a szakmát, nagyon türelmes és hozzáértő tanár. Külön érdem, hogy támogatja a brit ABRSM tantervét."

Kis-Szabó Márk,
Anna és Yara édesapja

Anna Aliyah és Yara Ariela Kis-Szabo"Miért és kitől tanuljon a gyermekünk zongorázni?
Magam is tanultam zongorázni, s úgy gondolom, a zene, a zene tanulása hozzá tartozik a gyermek érzelemvilágának fejlődéséhez, az általános műveltséghez. Nagyon fontos, hogy olyan tanár tanítsa a gyermeket, aki nem csak jól tud zongorázni, hanem át is tudja adni a zene, a zenélés szeretetét. Kellő türelemmel és megfelelő szakértelemmel tudja segíteni a gyermek zenei fejlődését. Balázs ilyen tanár, ezért jár hozzá Béla a Hangrózsa Zongoraiskolába. A félévenként megrendezésre kerülő növendékhangversenyek pedig lehetőséget adnak a gyermeknek, hogy kisebb közönség előtt is bemutatkozhasson, ill. a zenei stílusok széles világával ismerkedhessen meg. Az is egy említésre méltó dolog, hogy az angol ABRSM vizsgán való résztvéttellel a gyermeknek lehetősége van a megmérettetésre, tudásának felmérettetésére."

Nagy Krisztina,
Béla édesanyja

Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Ábel"Azért szeretem a zenét, mert jó érzés hallgatni és játszani. A zongra a kedvencem, mert nagyon ügyesnek kell lenni, és nagyon szép hangja van. Szeretem a tükör kétkezeseket és a skálákat. Balázs bácsinál jó tanulni, mert jól magyaráz, és egy Steinway / Essex zongorán játszhatok, és azért is, mert szép helyen van. Két éve tanulok nála, és már két koncerten is játszottam. Kedvencem a Bach d-moll toccata és fúga, de azt még nem tudom eljátszani…"

Tóth Ábel

Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Sára"Amikor felmerült bennem, hogy zongorázni szeretnék, egy nagy akadállyal kellett szembenéznem: a zeneiskolában vagy nem volt hely, vagy már túl idősnek tartottak 12 éves korom ellenére. Ezért döntöttünk úgy, hogy felkeresünk egy magántanárt, így találtuk meg Balázs bácsit.
A suliban két barátnőm is elkezdett zongorázni, velem egy időben. Egyik délután játszottunk egymásnak. Ahogy hallgattam őket úgy éreztem, hogy ők már komolyabb darabokat játszanak. Azonban arra is figyelmes lettem, hogy nem tudnak finoman, egyenletesen játszani, mivel nem kaptak nagyon erős alapokat – ellentétben velem!
Balázs bácsinál szeretek tanulni, nagyon jó hangulatúak az órák és a zongora mellett érdekes dolgokat mesél zeneszerzőkről és a művekről is. A zongora mellett zeneelméletet is tanulok, ami nagyon hasznos a zongorajátéknál."

Tóth Sára

Zongoraoktatás gyermekeknek - Brayden Chiu"Második éve járok Balázs bácsihoz. Nagyon szeretem a változatos órákat, és amikor a szünetekben humorosan beszélgetünk. Mindig türelmes, segít a nehezebb darabok – legnagyobb álmok – megvalósításában is, külön figyelmet fordít a művészi előadásra. Minden feladathoz pozitívan közelítünk, és bátorít a nagyobb lépésekre. Szeretem az Essex zongorát, amin tanulhatok, örülök, hogy hangszer tekintetében is ad a minőségre."

Brayden Chiu

Christina Zhang"Már két éve tanulok Balázs bácsinál, és úgy érzem, sokat fejlődtem és sokkal jobb lettem. Zenetörténetről, zeneelméletről és technikai oldalról is szó van az órákon. Amit a legjobban szeretek, az az, hogy nagyon türelmes velem, és amikor problémám akad valamivel, lépésről lépésre dolgozik velem, elmagyarázza, és megmutatja a megoldást, amíg megértem, és egyedül is meg tudom csinálni. Sikeresen letettem az ABRSM vizsgát az 5. és 6. grade-en is, mindkettőt kitüntetéssel. Erre nagyon büszke vagyok. Azt is szeretem, ahogy koncertezünk, hogy eljátsszuk a műsorunkat mások előtt. Ezek a koncertek nagyon jók, mivel magabiztosabbá teszik a szerepléseimet. Nagyon szeretem Balázs bácsit, nagyszerű tanár."

Christina Zhang

Wang Zi"Nagy öröm volt Balázsnál tanulni. Szenvedéllyel tanított, és nemcsak azt, hogyan zongorázzak, hanem azt is, hogyan kezeljem és hogyan élvezzem a zenét. Épp most vizsgáztam le az ő segítségével az ABRSM Grade 3 szintjén, Merit-tel."
 

Wang Zi

Meggyőztetek, vágjunk bele!
 
Irány a Messenger!

Nektek való-e ez az iskola?

Iskolánk Nektek való, ha
Gyermeked kedveli a klasszikus zenét,
Gyermeked minőségi hangszeren szeretne tanulni, és szeretné elsajátítani a helyes játéktechnikát,
Gyermeked szeretne nagyszerű élményeket szerezni növendékhangversenyeinken,
Gyermeked hajlandó időt és energiát fordítani a fejlődésére,
A zongorajáték legalább egy fontos hobbi lesz a gyermeked számára, és képes kilépni érte a komfortzónájából,
Hajlandó vagy invesztálni gyermeked fejlődésébe, és érdekelnek a színvonalat reprezentáló, egyedi ajánlataink.
  Iskolánk NEM Nektek való, ha
Gyermeked nem szereti a klasszikus zenét,
Gyermeked szintetizátoron szeretne tanulni, nem érdekli a hangszer minősége és a játéktechnika,
Gyermeked semmiképp nem szeretne részt venni növendékhangversenyeinken,
Gyermeked nem szeretne időt és energiát fordítani a fejlődésére,
A zongorajáték huszadrangú tevékenység lesz a gyermeked számára, és nem képes kilépni érte a komfortzónájából,
Olcsó megoldást vagy óradíjas magántanárt kerestek, és nem érdekelnek a színvonalat reprezentáló, egyedi ajánlataink.

Mennyibe kerül az oktatás?

Árainkat nem tesszük nyilvánossá, mivel mindenkinek egyedi ajánlatot adunk. Hogy meg tudd becsülni, mennyit kell rászánnod, felsorolunk néhány tényezőt, ami segít pozícionálni a szolgáltatásunkat.

 • Számunkra fontos a gyermeked fejlődése, ezért úgy szabjuk meg a tananyagot, hogy érezze a haladást.
 • A gyermeked minőségi, újonnan beszerzett hangszeren tanul.
 • Nem a magántanár otthonába jártok, hanem egy elegáns, kizárólag az oktatás céljára fenntartott környezetben dolgozunk.
 • Növendékhangversenyeink alkalmával olyan hangszeren játszik a gyermeked, mint a szakma elismert szereplői, akikkel találkoztok is a helyszínen.
 • Ha a gyermeked szeretné, levizsgázhat az általunk követett, nemzetközi vizsgarendszer szerint.
 • Nem óradíjban gondolkodunk, hanem hosszabb távú elköteleződésben.
 • Magyarországon nem találsz másik, hasonló lehetőséget, ahol ezt így együtt, ilyen formában és ilyen minőségben kínálják.
Nekünk való ez az iskola, belevágunk
 
Mondjatok még néhány érvet

Mi történik a konzultáción?

 • A konzultáció időtartama 60 perc, melyen gyermekeddel együtt, személyesen kell jelen lenned iskolánk tantermében.
 • Beszéltek a problémáitokról, a kihívásaitokról, a céljaitokról és a lehetőségeitekről.
 • Ha kezdő a gyermeked, kipróbálja a minőségi hangszerünket és professzionális tanárunk, Balázs tanítási módszereit. Érezni fogjátok, hogyan tud haladni a segítségével.
 • Ha már tanult korábban a gyermeked, Balázs meghallgatja, hogyan játszik (készülnie kell egy-két darabbal), dolgozni fognak egy kicsit az anyaggal. Érezni fogjátok, hogyan tud magasabb szintre jutni a segítségével.
 • Ha a gyermeked zongorával való kapcsolata és a feltárt helyzetetek alapján Balázs úgy látja, hogy érdemes együtt dolgoznotok, akkor felkínálja ennek lehetőségét.

Mennyibe kerül a konzultáció?

Amennyiben komoly érdeklődők vagytok, díjmentesen kínáljuk számotokra a konzultációt, hogy kockázat nélkül kipróbálhassátok szolgáltatásunkat, és szabadon eldönthessétek, szeretnétek-e velünk dolgozni.

Igen, ilyen színvonalat szeretnénk
 
Kérdeznék még
Zongoraoktatás gyermekeknek - Takács Bálint Zongoraoktatás gyermekeknek - Ran Jeffrey és Ma William Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Ábel Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Sára

Itt tudtok időpontot foglalni hozzánk két lépésben

Iskolánk a II. kerület zöld övezetében, a Rózsadomb Center közelében található. A pontos címet a jelentkezés elbírálása után ismertetjük.

Fontos! Mielőtt jelentkezel, feltétlenül olvasd el a két alábbi fejezetet, ha eddig még nem tetted meg. Ha már elolvastad, görgess tovább egy kicsit, hogy időpontot foglalhass.

Nekünk való-e ez az iskola?
 
Mi történik a konzultáción?
 1. Kattints a gombra a naptár megjelenítéséhez, majd válassz időpontot! A szabad helyeket három hétre előre látod. A "Name" mezőbe a saját (szülő) nevedet írd, a gyermeked adatait lentebb tudod megadni. A sikeres foglalásról az időpontfoglaló automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre.
 2. Mutatkozzatok be részletesen! Átirányítunk a kérdések oldalára, ahol minden szükséges információt megadhatsz magatokról (kb. 15 perc). Az űrlap linkjét megtalálod az időpontfoglalás visszaigazolásában is, hogy kitölthesd később, ha most nincs rá időd. Az időpont lefoglalásától számítva 12 óra áll rendelkezésedre.

A jelentkezést a kérdőíven megadott adatok alapján bíráljuk el, így tudjuk eldönteni, hogy valóban érdemes-e eljönnötök a konzultációra, illetve pozitív elbírálás esetén minél inkább személyre szabott ajánlattal élhessünk. Bármilyen technikai probléma esetén fordulj hozzánk bizalommal.

Fontos! Csak abban az esetben számíthatsz a jelentkezés pozitív elbírálására, ha a bemutatkozásotokból az derül ki, hogy komoly érdeklődők vagytok.

Megnézem a szabad időpontokat

 

Mobil eszközön használd a Messenger alkalmazást:
A Hangrózsa Zongoraiskola a Messengeren