Színvonalas zongoraoktatás minőségi hangszeren,
minden korosztálynak

Gyerekeknek

Szeretnéd megadni gyermekednek a kiteljesedés lehetőségét?

Időpontot foglalok egy díjmentes,
60 perces konzultációra

Kedves Anyuka, Kedves Apuka! Szeretnél gyermeked számára olyan elfoglaltságot találni, ami bővíti az általános műveltségét és színesíti az érzelemvilágát? Zárkózott a gyermeked, és nehezen nyílik meg? Pörgős a gyermeked, és nehezen nyugszik le? Szeretnéd, hogy könnyebben találjon rá a saját útjára? Nem szeretnéd parlagon hagyni a tehetségét? Esetleg tanul már valakinél zongorázni, de úgy érzed, hogy nem a legjobb helyen van, nem azt kapja, ami előreviszi őt?
Az iskolai énekórák mellett a zenei nevelés, így az általános műveltésg szerves része lehet a hangszertanulás is. A zongorajáték örömet okoz, kiegyensúlyozza a lelki világot, segít összehangolni különböző mozdulatokat, fejleszti a memóriát, segíti a tanulást, kreatív feladatok által formálja a gondolkodást. Alternatív kommunikációs csatorna lévén segít megnyílni a zárkózott gyermekeknek, összpontosítást igényló tevékenység lévén képes odaláncolni a túl aktív gyermeket.

Zongoraoktatás gyermekeknek - állítható magasságú zongorapad
Zongoraoktatás gyermekeknek - sámli
Zongoraoktatás gyermekeknek - pedáladapter
Zongoraoktatás gyermekeknek - négykezes zongorapad

Már öt-hatévesen elkezdhető a hangszertanulás, de később is bármikor hozzá lehet fogni. Fontos a hangszer melletti testtartás, így a támaszték egyenletesen oszlik el a fenék és a lábak felé, a karok pedig szabadon mozoghatnak. Az állítható magasságú zongorapad segítségével, és a billentyűzettől való távolság helyes meghatározásával bármilyen testmagassággal vízszintbe hozhatjuk a karokat. Akinek a zongora mellett nem ér le a lába, használjon egy kis sámlit, a pedálok kezeléséhez pedig pedáladaptert. Testvérek, osztálytársak, barátok, akik szeretnek együtt zongorázni, kényelmesen elférnek a mindkét oldalon külön állítható, dupla zongorapadon, így könnyen megtanulhatnak, és élvezetesen előadhatnak négykezes zongoraműveket is. Iskolánkban megtalálható minden eszköz, ami szükséges lehet a zongoratanuláshoz.

A legkisebbek színes, CD-melléklettel ellátott füzetekből tanulnak, játékos módszerek segítségével ismerkednek meg a billentyűkkel és a kottával, így a későbbiekben már sokkal könnyebben boldogulnak a hagyományos módszerekkel is. Filozófiánk a sikerélményekre épít, így garantáljuk a növendékek motivációját az otthoni gyakorláshoz és a további óralátogatáshoz. Egyszerű gyerekdalokkal, és könnyű, kétkezes darabokkal bárki megbirkózhat, a tehetségesebb növendékek pedig a komolyabb művekig is eljuthatnak. Bármekkora is a tudásszint, életre szóló élményt jelent, ha egymás előtt, koncerten játszanak. Tananyagunk a zeneművek mellett tartalmaz technikai és kottaolvasási készséget, zenei hallást, illetve kreativitást fejlesztő gyakorlatokat is. Vállaljuk a tehetséges növendékek felkészítését zenei szakközépiskolai vagy akár főiskolai, egyetemi felvételire is.
Kezdőknek mindenképp a rendszeres óralátogatást javasoljuk, haladó vagy magasabb szinten igénybe vehetitek az alkalmi óralátogatást is, ahol a gyermeked az önálló otthoni munkába szervesen beépítheti az órákon megbeszélt javaslatokat, módszereket. Az alkalmi óralátogatás részleteiről érdeklődj lentebb.

Iskolánkban nem kell tartania a gyermekednek a kötelező vizsgáktól, helyettük jó hangulatú koncerteken fog részt venni. Egy-egy nyilvános, Steinway zongorán nyújtott hangverseny életre szóló élményt ad, a szereplőket emléklappal is jutalmazzuk. Tekintsd meg a Hangrózsa Zongoraiskola koncertjeiről szóló oldalt is. Természetesen, ha szeretnél a gyermekednek hivatalos papírt a tanulmányairól, ezt is megoldjuk.

Időpontot foglalok egy díjmentes, 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek

Ki fogja tanítani a gyermekedet?

Iskolánk tanára Juhász Balázs, aki három diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, elvégzett számos pedagógiai továbbképzést, és részt vett néhány elismert művész mesterkurzusán. Ismerd meg Juhász Balázst közelebbről is.

Kocsis Zoltán mesterkurzus 2016 - Juhász Balázs
Kocsis Zoltánnal
Vásáry Tamás - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Vásáry Tamással
Balázs János - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Balázs Jánossal
Mocsári Károly - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Mocsári Károllyal
Dráfi Kálmán - Cziffra Fesztivál zongora mesterkurzus
Dráfi Kálmánnal

Nézz bele, mi történik nálunk!

Interjút készítettünk egyik növendékünkkel, aki az alábbi videóban, édesanyjával együtt mesél indíttatásukról, motivációjukról, és abba is belehallgathatsz, hogyan játszik, milyen darabokat szeret.

Időpontot foglalok egy díjmentes, 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek

Mi történik a konzultáción?

 • A konzultáció időtartama 60 perc, melyen gyermekeddel együtt, személyesen kell jelen lenned iskolánk tantermében.
 • Ha kezdő a gyermeked, kipróbálja a minőségi hangszerünket és professzionális tanárunk, Balázs tanítási módszereit. Érezni fogjátok, hogyan tud haladni a segítségével.
 • Ha már tanult korábban a gyermeked, Balázs meghallgatja, hogyan játszik (készülnie kell egy-két darabbal), dolgozni fognak egy kicsit az anyaggal. Érezni fogjátok, hogyan tud magasabb szintre jutni a segítségével.
 • Beszéltek a problémáitokról, a kihívásaitokról és a lehetőségeitekről.
 • Ha a gyermeked zongorával való kapcsolata és a feltárt helyzetetek alapján Balázs úgy látja, hogy érdemes együtt dolgoznotok, akkor felkínálja ennek lehetőségét.

A konzultáció jelenzkezéshez kötött, az időpontfoglalás utáni kérdések alapján döntjük el, hogy érdemes-e eljönnötök a konzultációra.

Zongoraoktatás gyermekeknek - Takács Bálint Zongoraoktatás gyermekeknek - Ran Jeffrey és Ma William Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Ábel Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Sára
Időpontot foglalok egy díjmentes, 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek

Módszerek és tananyag

 • Magyar zongoraiskolák
  A kottaolvasás és a zongoratechnika alapjai,
  játékos formában

  Kezdőknek ajnlott
Eperhajó  Papp Lajos: Zongora ABC 1 Papp Lajos: Zongora ABC 2  Zongoraiskola 1 Zongoraiskola 2  Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 1 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 2 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 3 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 4  Zongoráskönyv 3-4 Zongoráskönyv 5
 • Albumok, kötetek
  Igényesebb darabok válogatása,
  az alapokra építve

  Középhaladóknak ajánlott
Bartók Béla: Mikrokozmosz 2 Bartók Béla: Mikrokozmosz 3  Bartók Béla: Gyermekeknek 1-2 Bartók Béla: Gyermekeknek 3-4  Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach J. S. Bach: 18 kis prelúdium  Könnyű szonatinák  Schumann: Jugendalbum  Majkapar: Könnyű zongoradarabok Kaleidoscope
 • Hozott anyag
  Haladóknak ajánlott
J. S. Bach: Kétszólamú invenciók J. S. Bach: Háromszólamú invenciók  Chopin: Mazurkák  Liszt: 12 etűd  Debussy: Deux Arabesques
 • Improvizáció
  Apagyi Mária tananyaga alapján
  Kezdőknek és haladóknak
Apagyi Mária: ZongorÁlom 1. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 2. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 3. kötet

Az oktatás rendje

Hétfő-Péntek 9-19
A konzultációk / meghallgatások és az órák beosztása a szabad helyek függvényében történik.

Koncertjeink a 2021/22-es tanévben:
2021.12.12. 16:00
2022.06.05. 16:00
Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, korlátozások esetén Zoom / YouTube

Időpontot foglalok egy díjmentes, 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek

Növendékeink írták

Anna Aliyah és Yara Ariela Kis-Szabo"Több, mint elégedettek vagyunk a professzionalitással, a tanítási módszerekkel és a lelkesedéssel, amit a Hangrózsa Zongoraiskola tanúsít. Kifejezetten barátságos, figyelmes és gondoskodó környezetet biztosít sok vidámsággal és komoly munkával mindenki számára, aki fejleszteni szeretné tudását és személyiségét. Balázs komolyan veszi a szakmát, nagyon türelmes és hozzáértő tanár. Külön érdem, hogy támogatja a brit ABRSM tantervét."

Kis-Szabó Márk,
Anna és Yara édesapja

Anna Aliyah és Yara Ariela Kis-Szabo"Miért és kitől tanuljon a gyermekünk zongorázni?
Magam is tanultam zongorázni, s úgy gondolom, a zene, a zene tanulása hozzá tartozik a gyermek érzelemvilágának fejlődéséhez, az általános műveltséghez. Nagyon fontos, hogy olyan tanár tanítsa a gyermeket, aki nem csak jól tud zongorázni, hanem át is tudja adni a zene, a zenélés szeretetét. Kellő türelemmel és megfelelő szakértelemmel tudja segíteni a gyermek zenei fejlődését. Balázs ilyen tanár, ezért jár hozzá Béla a Hangrózsa Zongoraiskolába. A félévenként megrendezésre kerülő növendékhangversenyek pedig lehetőséget adnak a gyermeknek, hogy kisebb közönség előtt is bemutatkozhasson, ill. a zenei stílusok széles világával ismerkedhessen meg. Az is egy említésre méltó dolog, hogy az angol ABRSM vizsgán való résztvéttellel a gyermeknek lehetősége van a megmérettetésre, tudásának felmérettetésére."

Nagy Krisztina,
Béla édesanyja

Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Ábel"Azért szeretem a zenét, mert jó érzés hallgatni és játszani. A zongra a kedvencem, mert nagyon ügyesnek kell lenni, és nagyon szép hangja van. Szeretem a tükör kétkezeseket és a skálákat. Balázs bácsinál jó tanulni, mert jól magyaráz, és egy Steinway / Essex zongorán játszhatok, és azért is, mert szép helyen van. Két éve tanulok nála, és már két koncerten is játszottam. Kedvencem a Bach d-moll toccata és fúga, de azt még nem tudom eljátszani…"

Tóth Ábel

Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Sára"Amikor felmerült bennem, hogy zongorázni szeretnék, egy nagy akadállyal kellett szembenéznem: a zeneiskolában vagy nem volt hely, vagy már túl idősnek tartottak 12 éves korom ellenére. Ezért döntöttünk úgy, hogy felkeresünk egy magántanárt, így találtuk meg Balázs bácsit.
A suliban két barátnőm is elkezdett zongorázni, velem egy időben. Egyik délután játszottunk egymásnak. Ahogy hallgattam őket úgy éreztem, hogy ők már komolyabb darabokat játszanak. Azonban arra is figyelmes lettem, hogy nem tudnak finoman, egyenletesen játszani, mivel nem kaptak nagyon erős alapokat – ellentétben velem!
Balázs bácsinál szeretek tanulni, nagyon jó hangulatúak az órák és a zongora mellett érdekes dolgokat mesél zeneszerzőkről és a művekről is. A zongora mellett zeneelméletet is tanulok, ami nagyon hasznos a zongorajátéknál."

Tóth Sára

Zongoraoktatás gyermekeknek - Brayden Chiu"Második éve járok Balázs bácsihoz. Nagyon szeretem a változatos órákat, és amikor a szünetekben humorosan beszélgetünk. Mindig türelmes, segít a nehezebb darabok – legnagyobb álmok – megvalósításában is, külön figyelmet fordít a művészi előadásra. Minden feladathoz pozitívan közelítünk, és bátorít a nagyobb lépésekre. Szeretem az Essex zongorát, amin tanulhatok, örülök, hogy hangszer tekintetében is ad a minőségre."

Brayden Chiu

Christina Zhang"Már két éve tanulok Balázs bácsinál, és úgy érzem, sokat fejlődtem és sokkal jobb lettem. Zenetörténetről, zeneelméletről és technikai oldalról is szó van az órákon. Amit a legjobban szeretek, az az, hogy nagyon türelmes velem, és amikor problémám akad valamivel, lépésről lépésre dolgozik velem, elmagyarázza, és megmutatja a megoldást, amíg megértem, és egyedül is meg tudom csinálni. Sikeresen letettem az ABRSM vizsgát az 5. és 6. grade-en is, mindkettőt kitüntetéssel. Erre nagyon büszke vagyok. Azt is szeretem, ahogy koncertezünk, hogy eljátsszuk a műsorunkat mások előtt. Ezek a koncertek nagyon jók, mivel magabiztosabbá teszik a szerepléseimet. Nagyon szeretem Balázs bácsit, nagyszerű tanár."

Christina Zhang

Wang Zi"Nagy öröm volt Balázsnál tanulni. Szenvedéllyel tanított, és nemcsak azt, hogyan zongorázzak, hanem azt is, hogyan kezeljem és hogyan élvezzem a zenét. Épp most vizsgáztam le az ő segítségével az ABRSM Grade 3 szintjén, Merit-tel."
 

Wang Zi

Időpontot foglalok egy díjmentes, 60 perces konzultációra
Bővebb információt kérek

Milyen esetekben NE jelentkezzetek hozzánk?

 • Ha a gyermeked szintetizátoron szeretne játszani, mivel ez a hangszer és a hozzá kapcsolódó műfaj nem a mi szakterületünk.
 • Ha a gyermeked nem szeretne időt és energiát tenni a fejlődésébe, és csak a tanárától várja az eredményt.
 • Ha óradíjas magántanárt kerestek, mivel mi más rendszerben dolgozunk, minden jelentkező számára egyedi ajánlattal élünk.

Itt tudsz időpontot foglalni hozzánk két lépésben

Iskolánk a II. kerület zöld övezetében, a Rózsadomb Center közelében található. A pontos címet a jelentkezési folyamat legvégén ismertetjük.

 1. Válassz időpontot a naptárban! A szabad helyeket két hétre előre látod. A "Name" mezőbe a saját (szülő) nevedet írd, a gyermeked adatait majd a kérdőíven tudod megadni.
 2. Töltsd ki a kérdőívet! Az időpontfoglalás után átirányítunk a kérdések oldalára. Azért van szükség a kérdések megválaszolására, hogy könnybben átláthassuk a helyzeteteket, eldönthessük, hogy érdemes-e eljönnötök, illetve a konzultáción minél inkább személyre szabott ajánlattal élhessünk.

A sikeres foglaláshoz mindkét lépésre szükség van. Ha nem töltöd ki a kérdőívet, sajnos törölnünk kell a jelentkezéseteket.

Mobil eszközön használd a Messenger alkalmazást:
A Hangrózsa Zongoraiskola a Messengeren