Sikerélmények a zongorán,
büszke szereplés a koncertjeinken minden korosztálynak

Blog

Ha meg akarod úszni a szereplést, könnyen lehet, hogy a fejlődésedet teszed kockára

Mennyi időre van szükséged ahhoz, hogy olyan szintre juss el a zongorázásban, ahol már te és a környezeted is élvezni tudja a játékodat?

Mit kell tenned azért, hogy a zongorajáték valóban a hobbid lehessen?

„Ez csak egy hobbi, nem fontos.” Sokan úgy gondolják, hogy a hobbiként folytatott hangszerjáték nem lényeges része az életüknek, csak egy olyan időtöltés, ami a munka és a család után egy kis levezetés, kikapcsolás, ha épp marad rá idő. Azt hiszik, nem kell rendszeresen kézbe venni a hangszert vagy odaülni a zongorához, hiszen nem ebből élnek, az a profik dolga. Úgy állnak hozzá ehhez a tevékenységhez, hogy jó, ha van, de nem baj, ha nincs.

4 + 1 érv, hogy miért menj inkább magántanárhoz, vagy miért járj inkább magániskolába, ha hangszeren tanulnál

Mi lenne, ha a lámpalázból csak a lámpát tartanád meg magadnak, a lázat pedig visszaadnád annak, akitől az valójában származik?

Sokan azért nem mernek kiállni hangszeres produkciójukkal mások elé, mert azt hiszik, még nem elég jók, nem tudnak hozzá eleget.

Lehet, hogy pont az gátolja a további fejlődésedet a hangszertanulás során, ami eddig a pontig elhozott?

Az élet számos területén igaz, hogy bizonyos módszerekkel csak bizonyos pontig lehet fejlődni, utána más módszerekre van szükség. Miért lenne ez másként a hangszertanulás esetében?

 

Oldalak