Sikerélmények a zongorán,
büszke szereplés a koncertjeinken minden korosztálynak

Hírek

Egy korábbi cikkünkben már írtunk a brit ABRSM-ről (The Associated Board of the Royal Schools of Music), és kiemeltük, hogy a magánoktatásban tanulók számára ez a legkézenfekvőbb vizsgáztató tábla, ha hivatalos papírt szeretnének tanulmányaikról.

Egyedülálló élményben részesült, aki részt vett az Opera Zongoraterem által, partnerei részére szervezett szakmai kiránduláson, a Steinway & Sons zongoragyár hamburgi üzemének és bemutatótermének látogatásán. A sétára 2019. október 14-én, hétfőn került sor, iskolánk részéről Juhász Balázs zongoratanár és növendéke, Bodolai Ádám vett részt.

A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Zuglói Filharmónia minden tanévben nagy sikerrel rendezi meg a "Tiéd a Steinway" hangversenyt, ahol az ország számos zeneiskolájának legjobb növendékei mutatkozhatnak be. Néhány tehetséges növendék számára ez egyet jelent a szakgimnáziumi felvételivel is. Az iskola Nagytermében egy Steinway & Sons D-274 zongora várja a szereplőket.

Zenetörténetünk két nagy alakjára is emlékeztünk a Hangrózsa Zongoraiskola 6. növendékhangversenyén, melyet 2016. december 3-án, 11 órakor tartottunk a Bartók Emlékházban. Az iskola ezzel a koncerttel ünnepelte meg nevének második születésnapját. Az eseményt a Zeneakadémia egyik művésztanára, Baranyay László Liszt-díjas zongoraművész és Steinway Artist játéka koronázta meg.

Bartók Béla születésének 135. évfordulóján Bartók-évet hirdetett ki 2016 januárjában Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A 2016/17-es évadra tervezett programok egy részének a Bartók Béla Emlékház ad otthont. Az Emlékház igazgatója - Király Csaba Liszt-díjas zongoraművész - kezdeményezésére valósult meg a programsorozat részeként az a nemzetközi zongora mesterkurzus, mely Bartók szóló zongoraműveit és néhány zenekari mű zongorára átírt változatát dolgozta fel.

Ahogy a virágszirmoknak - bár önmagukban is szépek - együtt, egy virágkelyhet alkotva mutatkozik meg értékük, úgy állnak össze az egyes zenei produkciók is koncertté. Ezzel a hasonlattal vette kezdetét a Hangrózsa Zongoraiskola 5. növendékhangversenye 2016. június 4-én, 11 órakor a Bartók Béla Emlékházban. Az eseményt Balázs János Liszt- és Junior Prima Díjas zongoraművész játéka koronázta meg.

 

Oldalak