Tiéd a Steinway 2018/19

A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Zuglói Filharmónia minden tanévben nagy sikerrel rendezi meg a „Tiéd a Steinway” hangversenyt, ahol az ország számos zeneiskolájának legjobb növendékei mutatkozhatnak be. Néhány tehetséges növendék számára ez egyet jelent a szakgimnáziumi felvételivel is. Az iskola Nagytermében egy Steinway & Sons D-274 zongora várja a szereplőket.

Ebben a tanévben 2019. január 12-én, szombaton került sor erre a népszerű rendezvényre, iskolánkat négy növendék képviselte. A jelentkezők nagy száma miatt két koncertet is tartottak, egyet délelőtt, egyet pedig kora délután. A hangversenyeket Belák Erzsébet, a rendező iskola tanára nyitotta meg és vezette le. Az egyes produkciók között egy kis zenetörténeti áttekintést is adott, játákos kvízbe rejtve. A kivetített képek segítségével adott válaszokért a gyerekeket szaloncukorral jutalmazta. A koncerteket egy kis csembaló- és orgonajáték is színesítette.

A koncertek végén Cseke Márton, az Opera Zongoraterem munkatársa bemutatta cégüket mint a Steinway & Sons magyarországi képviseletét, és mesélt a Steinway zongoragyárak történetéről is. Valamennyi szereplő ajándékba kapott egy Steinway & Sons logóval ellátott kottatartó táskát, benne egy információs füzettel a Steinway zongoracsaládról. A kiemelkedő porodukciót nyújtó növendékek – köztük iskolánk növendékei – pedig meghívást kaptak egy újabb koncertre, melynek majd az Opera Zongoraterem ad helyszínt 2019. március 23-án, és a fellépők a Steinway & Sons nem rég érkezett, új B-211 bemutató zongoráján játszhatnak majd.